achtergrond smaak Kennis Smaak Smaak Over smaak valt niet te twisten. Maar is dat wel zo? Is er niet een mogelijkheid om objectief over… AlgemeenKookkennis
Kennis Hollandse piepers Van Gogh geeft onze eenvoudige eetcultuur van de 19e eeuw meesterlijk weer met zijn schilderij de aardappeleters. Toch is de… AlgemeenGeschiedenis
bakken bladerdeeg toeren Kennis Bladerdeeg, lucht in laagjes Bladerdeeg is knapperig, luchtig en geeft volume aan gebak. De smaak is neutraal. Je kunt het daardoor voor zoet én… AlgemeenBakken
bakken soezendeeg Kennis Soezendeeg: gebakken lucht Soezendeeg is een wonderbaarlijk deeg omdat je het twee keer verhit en het tijdens het bakken verdriedubbelt in volume. Net… AlgemeenBakkenKookkennisKooktechniek
magnetron mayonaise warm Kennis Warme mayonaise Warme mayonaise-soufflé met chips Met deze wonderlijke warme mayonaise breng ik een ode aan de magnetron. Misschien ga ik met… AlgemeenKookkennisKooktechniekRecept
achtergrond bakken gebak koekjes oven Kennis Oven kennis: meet your oven! Om goed te kunnen bakken, moet je je oven leren kennen. Doet ‘ie wel wat ‘ie zegt? Klopt de aangegeven… AlgemeenapparatuurBakken
au bain marie bakken cake cheesecake eieren Kennis Say Cheesecake Cheesecake is echt mijn favoriete taart. Het is makkelijk te maken en er zijn eigenlijk maar twee dingen waar je… AlgemeenBakkenKooktechniekRecept
achtergrond bakken eieren kooktechnieken Kennis De magie van het ei Een ei is het meest veelzijdige en voedzame ingrediënt in de keuken. Bijna onmisbaar in gebak (echt een uitdaging om… AlgemeenBakkenKooktechniekRecept
bakken cake chocolade Kennis Bakken met chocolade Echte chocola is heerlijk! Het smelt in de mond omdat het smeltpunt van cacaovet net iets onder onze lichaamstemperatuur ligt…. AlgemeenBakkenKookkennis