Koken met Kennis
Lekker slim koken
  • online cursussen
  • recepten
  • video’s
  • kennis
  • publicaties

Kookkennis: algemeen

achtergrond smaak
Kennis

Smaak

Smaak Over smaak valt niet te twisten. Maar is dat wel zo? Is er niet een mogelijkheid om objectief over…

AlgemeenKookkennis
Kennis

Hollandse piepers

Van Gogh geeft onze eenvoudige eetcultuur van de 19e eeuw meesterlijk weer met zijn schilderij de aardappeleters. Toch is de…

AlgemeenGeschiedenis
bakken bladerdeeg toeren
Kennis

Bladerdeeg, lucht in laagjes

Bladerdeeg is knapperig, luchtig en geeft volume aan gebak. De smaak is neutraal. Je kunt het daardoor voor zoet én…

AlgemeenBakken
bakken soezendeeg
Kennis

Soezendeeg: gebakken lucht

Soezendeeg is een wonderbaarlijk deeg omdat je het twee keer verhit en het tijdens het bakken verdriedubbelt in volume. Net…

AlgemeenBakkenKookkennisKooktechniek
magnetron mayonaise warm
Kennis

Warme mayonaise

Warme mayonaise-soufflé met chips Met deze wonderlijke warme mayonaise breng ik een ode aan de magnetron. Misschien ga ik met…

AlgemeenKookkennisKooktechniekRecept
achtergrond bakken gebak koekjes oven
Kennis

Oven kennis: meet your oven!

Om goed te kunnen bakken, moet je je oven leren kennen. Doet ‘ie wel wat ‘ie zegt? Klopt de aangegeven…

AlgemeenapparatuurBakken
au bain marie bakken cake cheesecake eieren
Kennis

Say Cheesecake

Cheesecake is echt mijn favoriete taart. Het is makkelijk te maken en er zijn eigenlijk maar twee dingen waar je…

AlgemeenBakkenKooktechniekRecept
achtergrond bakken eieren kooktechnieken
Kennis

De magie van het ei

Een ei is het meest veelzijdige en voedzame ingrediënt in de keuken. Bijna onmisbaar in gebak (echt een uitdaging om…

AlgemeenBakkenKooktechniekRecept
bakken cake chocolade
Kennis

Bakken met chocolade

Echte chocola is heerlijk! Het smelt in de mond omdat het smeltpunt van cacaovet net iets onder onze lichaamstemperatuur ligt….

AlgemeenBakkenKookkennis
  • VOLGENDE >

Nieuwsbrief

Tags

  • gezondheid
  • roken
  • stomen
  • saus
  • stikstof
  • dagelijkse kost
  • snoepgoed

Categorieën

  • Actueel
  • Algemeen
  • apparatuur
  • Bakken
  • Geschiedenis
  • Gezondheid
  • ijs
  • Kookkennis
  • Kooktechniek
  • Recept
  • seizoen
  • snoepgoed

Recente berichten

  • Aquafaba, de beste eiwitvervanger
  • Groenten inmaken
  • De perfecte kroket
  • Welk gerecht in welke koekenpan?
  • Welke pan voor welk gerecht?

Boeken

  • Bakken met Kennis
    29,99
    In dit boek Bakken met Kennis leer ik je 'het waarom' van het bakken. Veel achtergrondinformatie en 80 heerlijke recepten.
    Koop nu >
  • 22,50
    Boek I en II zijn in 2012 herzien en gebundeld tot "Koken met Kennis"
    Koop nu >
  • 22,50
    Ons tweede boek uit 2008. Méér recepten en méér informatie. Ook van dit boek werden er meer dan 10.000 verkocht!  
    Koop nu >

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home

  • Cursussen
  • Video's
  • Recepten
  • Publicaties

Kennis

  • Algemeen
  • Kooktechniek
  • Kookkennis
  • Actueel

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie

Contact

  • Eke Mariën
  • Zeeburgdijk 640
  • 1095 AN Amsterdam
  • +31(0)613 358 496
  • info@ekemarien.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2018, Koken met Kennis

Menu

  • online cursussen
  • recepten
  • video’s
  • kennis
  • publicaties